תיק השקעות מנוהל במדיניות של אג"ח לפידיון
לאור עליית ריבית בנק ישראל, נוצרו הזדמנויות השקעה בשוק אגרות החוב שלא נראו שנים רבות.
המרוויחים העיקריים הם החוסכים, שנאלצו להסתפק בשנים האחרונות בריבית אפסית, וכיום יכולים לייצור תשואה חיובית של כ-4% בפיקדונות בנקאיים של מעל לשנה.
לצד הפקדונות, ניתן לפתוח בבנק, גם או במקום, תיק השקעות מנוהל במדיניות השקעה של אג"ח לפידיון. תיק ההשקעות, המנוהל במדיניות הנ"ל, מורכב אך ורק מאגרות חוב קונצרניות של חברות יציבות בדירוג השקעה גבוה ובעלות תזרים מזומנים חזק, שעשוי לשרת את חובן בקלות בשנים הקרובות.
טופס
היתרונות של תיק אג"ח לפדיון על פני פיקדונות בנקאיים הינם בראש ובראשונה פוטנציאל התשואה הגבוה יותר בזכות פרמיית הסיכון (תוספת התשואה) שמשלמות אגרות החוב הקונצרניות למשקיעים.
כך למשל, איגרת החוב של חברת דורסל שנפרעת לשיעורין בעוד כ- 3.5 שנים, תייצר תשואה של 5.35% ברוטו*.
במידה והמשקיע יחזיק את אגרות החוב עד למועד הפירעון הסופי והמלא ולא יחול אירוע כשל בחברת דורסל, זו תהיה התשואה שיקבל לאורך התקופה.
בנוסף, תיק השקעות מאפשר פיזור רחב גם לאפיקי השקעה שמקנים הגנה מפני אינפלציה.
כך למשל, אג"ח של חברת או. פי. סי., שתיפדה לשיעורין בעוד כ- 3.5 שנים, תייצר למשקיע תשואה של 3.09% בתוספת האינפלציה השנתית. במידה והמשקיע יחזיק את אגרות החוב עד למועד הפירעון הסופי והמלא ולא יחול אירוע כשל בחברת או. פי. סי., זו תהיה התשואה שיקבל לאורך התקופה. באופן זה, המשקיע ייהנה מתשואה ריאלית חיובית לאורך כל תקופת ההשקעה.
יתרון נוסף במודל זה הינו הנזילות שקיימת לאורך כל התקופה. חשוב להדגיש כי כל אגרות החוב נסחרות בבורסה בתל אביב והמשקיע יוכל להתבסס על התשואה השוטפת שלהן רק בהנחה ויחזיק אותן עד לפדיון הסופי.
אך במידה והמשקיע נזקק לכסף, ניתן למכור חלק מן האחזקה או את כולה במהלך יום המסחר. זאת, בניגוד לפיקדון בנקאי ש"נועל" את המשקיע לכל תקופת הפיקדון. קרי למשך הזמן של התקופה שנקבעה בתנאי הפיקדון – שנה, שנתיים ואף יותר.
*הנתונים נכונים ליום 24.3.25
קישור לכתבה בגלובס: